faalangst1

Het is natuurlijk heel vervelend als je last hebt van faalangst voor je theorie- of rijexamen. Dat kan je behoorlijk in de weg zitten en ervoor zorgen dat je zakt ook al beheers je je theorie goed en kun je goed rijden. Gelukkig kun je tegenwoordig op veel plaatsen hulp vragen. Zodat jij ook gewoon je theorie- én je praktijk examen kunt halen.

Kies een rijschool die rekening houdt met je faalangst

Veel rijscholen werken met rijinstructeurs die gespecialiseerd zijn in het lesgeven aan leerlingen die angst hebben voor hte examen. Ze leren je in de eerste plaats goed rijden natuurlijk, maar daarnaast zullen ze jou op je gemak stellen en je leren hoe je met je angst om kunt gaan. Vraag ernaar en overleg vooraf met de rijschool hoe zij jou kunnen helpen om je faalangst te overwinnen.

Kies een individueel examen bij het CBR

Bij het CBR kun je kiezen voor een individueel theorie examen. Je maakt dan het examen in het bijzijn van een medewerker van het CBR. De tijd wordt voor je in de gaten houden en de CBR medewerker zal je zoveel mogelijk op je gemak stellen. Een fijne gedachte dat jij je alleen maar bezig hoeft te houden met het beantwoorden van de vragen.
Ook voor het praktijk examen kun je – tijdens het reserveren – aangeven dat je faalangstig bent. Je krijgt een examinator die is getraind in het begeleiden van leerlingen met faalangst. Er is wat meer tijd voor het examen en mocht dat nodig zijn dan kun je tijdens het examen een time out vragen om even je faalangst wat onder controle te krijgen.

Maak er gebruik van

Maak gebruik van de mogelijkheden die er zijn. Je zult zien dat je – ook met faalangst – je examens met een positief resultaat af kunt sluiten.