blog-winterjas

Het is koud buiten en je kleedt je kind lekker warm aan. Je wilt tenslotte niet dat ze op dat kleine stukje van en naar de auto een kou vatten en ziek worden. Dus: lekker warme jas aan, muts op en das om want het duurt even voor die auto warm is. Maar op deze manier wordt je kinderstoel onveilig.

Maar een lekkere dikke winterjas en een veilige autostoel voor je kind is zeker geen goede combinatie. Sterker nog: de veiligheid van je kind komt in gevaar door die dikke winterjas.

Niet voldoende vastgesnoerd

In de meeste winterjassen, met lekker veel dons, zit vrij veel lucht. Je spant de gordel goed aan zodat je kindje ook goed vastgegespt zit. Maar wat gebeurt er als je plotseling moet remmen of een ongeluk krijgt? Door de klap wordt de gordel strak getrokken, de lucht verdwijnt uit de jas en er komt behoorlijk wat ruimte tussen de gordel en jouw kind. Dat betekent dat het hoofd van je kindje een stuk verder naar voren vliegt. Alle risico’s die je juist wilt vermijden zijn weer aanwezig.

Een onderzoekslaboratorium heeft getest wat er kan gebeuren als een kind een dikke winterjas aan heeft. Kijk even goed naar het filmpje voor een heldere uitleg waarom die kinderstoel onveilig kan zijn.

Alternatief voor de dikke jas in kinderstoel

Een onderzoekslaboratorium heeft getest wat er kan gebeuren als een kind een dikke winterjas aan heeft. Kijk even goed naar het filmpje voor een heldere uitleg. Je kindje krijgt het dan niet koud en zit veilig in het autostoeltje.